Zo blijf je gemotiveerd.

Met alle goede bedoelingen van dien start je met je nieuwe levensstijl. Je verandert je eet- en drinkgewoontes en houdt ruimte in je agenda open om te gaan sporten. Met deze gedachte vers in je achterhoofd gaat dat perfect. Enkele weken later is dan toch ineens dat stemmetje in je hoofd dat je focus in de war brengt. Wij geven je vijf simpele regels om dat stemmetje niet eens de kans te geven iets te zeggen.

 

Schrijf je doelen op.
Zakelijk gezien weten we allemaal dat we een ondernemingsplan moeten schrijven voor we een eigen onderneming gaan starten. We weten dat dit plan je leidraad is om niet af te dwalen en het bedrijf succesvol te maken. Hetzelfde geldt ook voor je ‘nieuwe’ ik, dit is ook een start van iets nieuws wat je tot een goed eind wilt brengen. Schrijf daarom op wat je wilt bereiken met je nieuwe levensstijl. Dit kan zijn afvallen, betere conditie, meer massa het maakt niet uit wat, maar schrijf het op voor je begint.

Houd overzicht.
Zeer logisch je bent enthousiast gestart en hebt ineens zoveel ideeën wat je wilt veranderen in je leven. Het enthousiasme waarderen wij, maar start met maximaal twee nieuwe aanpassingen en je zult zien dat die al moeilijk genoeg zijn. Zorg dat je uitzicht houd op het eindresultaat en dat gaat niet lukken als je met 100 dingen tegelijk bezig bent.

Geloof in jezelf.
Er zijn dagen dat je denkt waar doe ik dit allemaal voor. Het gaat te langzaam naar je zin en je werkt je nog wel zo uit de naad. Geloof ons, er komt een dag dat al het harde werken beloond zal worden, maar dan mag je nooit opgeven.

Vorm een team.
Je zult zien dat er mensen uit je omgeving je langzaam terug in je oude gewoontes zullen proberen te trekken. Dit betekent niet dat je gelijk die mensen uit je leven moet verbannen, want het is nu eenmaal een menselijke eigenschap om ‘lekker’ veilig in je comfortzone te leven. Probeer daarom voor je nieuwe doelen mensen om je heen te krijgen die hetzelfde nastreven. Ga sporten met vrienden die ook willen veranderen, sport in groepsverband op de sportschool of meld je aan bij een sportvereniging.

Heb plezier in wat je doet.
Als je geen plezier hebt in wat je doet gaat het nooit lukken. Zoek iets dat het beste bij je past. Wil je niet in een sportschool trainen, ga dan buiten sporten of meld je aan bij een sportvereniging waar je wel geïnteresseerd in bent. Maak het niet moeilijker dan het is en zoek een activiteit die je wel leuk vindt. Er zijn genoeg clubs en verenigingen, dus de kans dat je echt niks vindt zal zeer klein zijn.

 

Help mee Nederland fit(ter) te krijgen en deel dit artikel!!

    Related posts:

    Leave a Reply