Gezond voedsel voor een beperkt budget.

Wanneer wij het hebben over gezond(er) eten is één van de eerste opmerkingen dat gezond voedsel een stuk duurder is. Dit hoeft dus niet zo te zijn. Voor EUR 50 per week moet je al een eind kunnen komen, maar dan moet je wel weten hoe je dit aan gaat pakken. Daarbij helpen wij je graag!

Plan vooruit
Voordat je ook maar een supermarkt binnen stapt, moet je eerst een planning maken voor wat je de aankomende week gaat eten. Denk na wat je die week gaat doen en vraag aan de rest van het gezin wat ze graag willen eten. Hier kun je dan gezonde varianten op bedenken. Als je dit hebt gedaan, ga je alle ingrediënten op je boodschappenlijstje noteren zodat je weet wat je moet kopen in de supermarkt.

Voordeelverpakkingen
Je kunt een hoop geld besparen als je voordeelverpakkingen koopt. Rijst, fruit en groente zijn gezonde voedingsmiddelen die bij grotere hoeveelheden een stuk voordeliger zijn. Wanneer je in de supermarkt bent, let je ook goed op de aanbiedingen en koop je datgene wat je vaak gebruikt.

Onbewerkt
Hoe minder een product is bewerkt des te goedkoper het is. Koop daarom ook niet altijd voorgesneden groente, maar koop de ‘hele’ variant en doe dit zelf. Marineer zelf je vlees in plaats van deze al gemarineerd te kopen.

Als je je aan deze drie punten weet te houden, zul je zien dat je aanzienlijk bespaart op je budget!

 

Help mee Nederland fit(ter) te krijgen en deel dit artikel!!

    Related posts:

    Leave a Reply